Kittenbeleid

Wat zijn ze mooi en leuk die Brits Kortharen! Als u heeft besloten dat u ook zo’n lieverd in huis wilt halen dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Een Brit kan heel oud worden. Onze oudste Brits Korthaar poes Demi is maar liefst 19 jaar geworden! Wij vinden het belangrijk dat u zich vooraf goed realiseert dat u de komende jaren de zorg voor een van onze kittens op u kunt en wilt nemen. Wij zijn voor onze kittens op zoek naar ‘gouden mandjes’ en selecteren het nieuwe personeel van onze kittens zorgvuldig.

Voordat u een Brit in huis haalt is het goed om u af te vragen of dit ras bij u past. Britten zijn over het algemeen geen schoot katten. Ze liggen wel heel graag in de buurt van hun baasje. Lees daarom éérst deze omschrijving van het ras goed door. Deze pagina geeft een goed beeld van het ras: https://www.licg.nl/katten/brits-korthaar-en-brits-langhaar/

Als u een kitten bij ons koopt dan verwachten wij van u:

  • Dat u beseft dat een kitten druk is en ook aan mooie meubels kan krabben. 
  • Dat u uw kitten meermaals komt bezoeken bij ons, zo leert uw kitten u alvast een beetje kennen.
  • Dat u tijd en aandacht kunt geven aan uw kitten/kat en dat deze niet fulltime alleen zit. Gezelschap in de vorm van een andere kat is ook prima. Het maakt niet uit of dit een huis- tuin- en keukenkat is, of een andere raskat. 
  • Dat u ten alle tijde de zorg kunt bieden die de kat nodig heeft. Onze kittens worden gefokt met geteste ouders (HCM, PKD, FiV en FelV). Dit vermindert het risico op zulke ziektes, maar het is geen garantie dat zij nooit ziek kunnen worden. Het kan namelijk qua kosten behoorlijk oplopen.
  • Dat uw toekomstige kitten/kat niet vrij buiten mag lopen. Een buitenren of katvriendelijke afgeschermde tuin is uiteraard geen probleem.

Nog steeds enthousiast? Dan is de procedure als volgt:

  • Na kennismaking van beide kanten nemen wij de beslissing of het kitten met u mee mag en welk kitten het zal worden. U heeft natuurlijk zelf ook bedenktijd. Wij horen graag na uiterlijk 1 week of u een kitten wilt reserveren.
  • De kittens mogen vanaf 13 weken naar hun nieuwe eigenaren verhuizen. Zij zijn dan in het bezit van een stamboom en chip. Ze zijn ook ontwormd en ingeënt en krijgen een leuk kittenpakket mee.
  • Onze kittens worden geënt op de leeftijd van 12 weken voor katten en niesziekte. Op een leeftijd van 15 weken dient u alléén de niesziekte te herhalen. Ik raad u aan de volgende pagina goed door te lezen: Artikel vaccinaties op Neocat Britten
  • De kittens worden verkocht met een contract.
  • De totale prijs van het kitten is € 800,-. Dit is exclusief rabiës enting en andere zaken die nodig zijn voor een verhuizing naar het buitenland.